EVD-Vinduet

EVD Vinduet

Lang levetid og lille behov for vedligeholdelse

EVD Vinduet er lavet af kernetræ fra langsomt voksende fyrretræer fra Lapland. Træerne er 100-150 år gamle og har en kerneandel på 85-100%. Den ende af træet med den største kerneandel bliver brugt til bundstykkerne og det nederste af vinduet, som er mest udsat for råd. Ved at anvende langsomt voksende harpiksholdigt kernetræ og behandle dem med linoliemaling er holdbarheden erfaringsmæssigt mere end 100 år. Alle dele kan ved nedrivning skilles ad og bortskaffes.

Linolie lukker porerne af

Vinduerne imprægneres ikke med giftige imprægneringsvæsker, men sprøjtemales 3 gange med linoliemaling. Linolien trænger ind i træet og den hærder ved iltning og udvider sig under hærdningen, så porerne i træet lukkes for fugtindtrængning. Denne fremstillingsmetode giver vinduerne en meget lang holdbarhed og en minimal vedligeholdelsesfrekvens. Det anbefales at vinduerne vedligeholdes ved hvert tiende år at gnide den udvendige side af vinduet over med en klud fugtet med linolie.

Vinduer, døre og karme hænger til tørre efter sprøjtemaling med linoliemaling.

Specialvinduer og et særligt ventilationsvindue

Det er muligt at bestille vinduer og døre efter individuelle mål, og i alle modeller med lavenergiruder eller andet specialglas. De laves med henholdsvis to og tre lag glas og med koblede rammer.

EVD Vinduet fås også som ventilationsvindue – se mere her.