Havrebjergvej

Et familiehus på en bar mark

Alle fotos: Jane Ostermann-Petersen.

Her ses huset på Havrebjergvej.

Huset, der er opført i 1999, er et træhus i to etager med sadeltag. Den arkitekttegnede bolig er indrettet med dobbelthøjde midt i huset, hvorfra der er indgang til husets øvrige rum via døre og trapper - og udkig via en indendørs altan.

I begge gavle er der altaner på 1.sal.

Den indvendige del af ydervæggene og husets skillevægge er muret op af store ubrændte lersten, også kaldet munkesten. 

Huset er opbygget med diffusionsåbne konstruktioner og er isoleret med hør/hamp og papiruld.

Udvendig træbeklædning er af lærketræ behandlet med trætjære og linolie.

Huset er, som et af de første diffusionsåbne huse, blevet testet over et par år, i forhold til fugt-niveauet i ydervægskonstruktionerne og den gode ide med det diffusionsåbne byggeprincip blev for første gang bekræftet.

Huset har et rigtigt godt indeklima.

”Rummet med dobbelthøjde fungerer fremragende; det eneste tidspunkt man ikke har lyst til at sidde der, er når vejret er så godt at man helt naturligt vælger at sætte sig udenfor i stedet. Der kommer meget varme ind af vinduerne, men det stiger op; så forår og efterår bidrager det til varmen i værelserne ovenpå, om sommeren forsvinder det ud af et åbent vindue.”Christian Høgel

Huset set fra syd med træterrasse, glasfacade og solfangere, fotograferet på en spejlvåd regnvejrsdag. Indenfor ses husets centrale rum i dobbelt højde med altan og trapper og indgange til husets øvrige dele.

Terrændæk

EPS-isolering, beton, fyrretræsplanker /klinker.

Ydervægge

Store lersten, der i de fleste rum er pudset med lermørtel på indersiden. På ydersiden af lersten er et træskelet af reglar, isoleret med papirgranulat/Hør-isolering, og yderst vindpap, lægter og beklædning af lærketræ.

Tag

Taget er lavet af stålplader uden undertag. Loftet er isoleret med papiruldsisolering og mod rummet er det beklædt med gipsplader malet med naturmaling.

Tekniske installationer

Der er masseovn i huset, solfangere til opvarmning af vand og anlæg til opsamling af regnvand.

Gavlen set nedefra med bræddebeklædning 1 på 2.

Kontakt Christian Høgel

Adresse: Havrebjergvej 34, Sigersted, Skellerød, 4100 Ringsted

Telefon: 41571928