Kirsebærgården

Et kursussted i fantastisk natur

Alle fotos: Claus Starup.

Kirsebærgården set fra luften.

I naturskønne omgivelser ved Rørvig ligger Kirsebærgården, der er et kursussted etableret på et tidligere husmandssted og med en fantastisk udsigt.

I 2015-2016 blev der opført en ny bygning på ca. 100 kvm og to tidligere landbrugslænger på ca. 300 kvm blev renoveret og indrettet til kursusformål og med værelser til overnattende gæster.

Bygningen er udformet så den passer til stedets øvrige arkitektur.

Konstruktionerne er diffusionsåbne.

Bygherren er særdeles tilfreds med huset og fortæller, at kursister bemærker det gode indeklima, nogle med det samme og andre efter et par dage. I stedet for mekanisk udluftning har bygherre valgt, rutinemæssigt, at lufte ud flere gange dagligt.

Huset bliver brugt meget, dels af bygherre og dels af lejere. Bygherre er glad for gulvvarmen og synes at jordvarmeanlægget fungerer godt og billigt.

Terrændæk

Er isoleret med EPS med gulvvarmeslanger og et pladegulv lagt svømmende herpå. I nybygningen er der et oliebehandlet fyrretræs-gulv. På etagedækket er det oprindelige fyrretræs-gulv genbrugt og det er blevet slebet og olieret med linoliemaling.

Ydervægge

Kalkpuds på Homatherm træfiberplader, der er monteret på skelet af reglar og isoleret med papiruld, indervægge med forskalling og to gipslag i den nye afdeling og i de gamle længer er den oprindelige mur blot repareret. Vindtætheden i den ny afdeling er sikret ved at klemme tape mellem første og andet lag gips i kanter og hjørner. Alt er spartlet/malet med Naturmaling.

Skillevægge

Stålskelet, to lag gipsplader, hør-isolerings måtter, spartlet/malet med Naturmaling.

Tag

På eksisterende længer er de oprindelige tegl genbrugt og på den nye afdeling er købt nye næsten identiske tegl, diffusionsåben undertags-dug, spær, papirisolering, gips-/troldtekt-plader på spredt forskalling som loftbeklædning.

Tekniske installationer

Jordvarmepumpe.

Pilerenseanlæg.

Der er brugt lufttætte el-dåser i gipspladevægge.

Den gamle renoverede bygning i forgrunden og den nye i baggrunden.

Gavlværelse i en af de gamle længer.

Den nye og den gamle bygning.

Fællessalen.

Kontakt

Adresse: Slettermosevej 15, Nakke, 4500 Nykøbing Sjælland

Telefon: 26142029

Hjemmeside: kirsebaergaarden.com