Cases
Gode eksempler på bæredygtige byggerier
Bøgevej 9 – Den økologiske renovering
I 2012 købte Ole Winther og hans familie et dårligt vedligeholdt hus fra 1938. Siden har de renoveret bygningen fra kælder til kvist ud fra et mål om at bygge så miljørigtigt som muligt.
Et selvbygger-halmhus til hele familien – Mulstrup
I den gamle landsby Mulstrup ligger et halmhus opført af familien, som stadig bor i huset. Til børnene, som nu er voksne, byggede familien en børnepavillon.
Hallingebjergvej 12 –
Et tofamiliehus i træ og lersten
Huset er diffusionsåbent og isoleret med hør/hamp og papir, indvendig beklædt med gips og pudset med lermørtel. Indervæggene er bygget af ubrændte lersten.
Havrebjergvej – Et toetages familiehus i træ
Som et af de første diffusionsåbne huse er huset testet i forhold til fugt i ydervægskonstruktionerne, og den gode ide med det diffusionsåbne byggeprincip blev for første gang bekræftet.
Bofællesskabet Munksøgård
Et større økologisk bofællesskab, der tager vide hensyn til miljø og mennesker. Idéen var, at der skulle være plads til alle indkomst- og aldersgrupper, og være gode udearealer og gode muligheder for nyttehaver, dyrehold og økologisk landbrug.
Et bæredygtigt ældrebofællesskab
I Ringsted kommune på Midtsjælland ligger et oldekolle. I starten af 2000’erne besluttede en gruppe mennesker, at de ville bygge et økofællesskab med plads til alle generationer. Resultatet blev oldekollet i Hallingelille.
Sommerhus på Møn med ubrændt
lerstensgulv
Huset på knap 80 m2 har et gulv af ubrændte lersten. Hverken bygherre eller håndværkere havde set sådan et gulv før, og for bygherre var det en sjov ide, som skulle prøves.
Pyramidehuset – et lille hus med møllevinger
Det pyramideformede hus er bygget som en let trækonstruktion, isoleret med papir uld og hør/hamp. Indvendigt er der malet med linolieemulsionsmaling, og alle materialer er diffusionsåbne.